admin Nema komentara

HCL sada u potpunosti kontrolira neke od IBM softvera uključujući Lotus Notes

Obavještavamo drage kupce i partnere da je IT Systems postao HCL Technologies partner. Indijski IT gigant HCL Technologies je otkupio dio IBM portfolia za 1,8 milijardi dolara, uključujući  Lotus Notes Domino, nakon što su sporazum objavili u decembru prošle godine.

Softverski proizvodi koje je kupio indijski gigant su AppScan; BigFix; Commerce; Connections; Digital Experience; Domino Lotus Notes; i Unica.

Notes i Domino su platforme na kojima It Systems razvija svoje aplikacije, proizvodi pružaju klijentski i serverski softver za razmjenu poruka i kolaboraciju za širok spektar poslovnih okruženja. Ovi proizvodi omogućavaju da unaprijedite vašu organizaciju kao društveni biznis i mogu vam pomoći da brzo i lako razvijete kolaborativne i workflow aplikacije za vaše potrebe. Ovo vam omogućava da ubrzate poslovanje, poboljšate odlučivanje, povećate produktivnost i ostvarite bolje poslovne rezultate.

 

admin Nema komentara

Postali smo Barracuda partner

Postali smo Barracuda partner

Barracuda Networks nudi vodeća rješenja dizajnirana za rješavanje glavnih IT problema – učinkovito i povoljno – zadržavajući razinu korisničke podrške i zadovoljstva. Njihovi proizvodi obuhvaćaju rješenja za:

sigurnost sadržaja
povezanost i isporuku aplikacija
pohranu podataka
zaštitu i oporavak u slučaju katastrofe

Barracuda je tradicionalno poznata i priznata u e-mail i web sigurnosnih rješenjima, s vremenom je svoj nagrađivani portfolio nadogradila s više od desetak rješenja specijalne namjene koji pokrivaju sva područja mreže i sve tipove korisnika s istinskom end-to-end zaštitom. Rješenja dolaze u obliku fizičkih uređaja, virtualnih uređaja, rješenja u cloudu te hibridna rješenja.

admin Nema komentara

Postali smo AVAYA partner

Poštovani partneri i klijenti, ovim putem Vas želimo obavijestiti da smo postali Avaya partner. Avaya  je svjetski lider u poslovnim komunikacijskim sistemima. Kompanija nudi objedinjene komunikacije, kontakt centre, mrežna rješenja i srodne usluge direktno i preko partnerskih kanala vodećih kompanija i organizacija širom svijeta. Kompanije svih veličina zavise od vrhunskih Avaya rješenja koja poboljšavaju efikasnost, saradnju, korisnički servis i konkuretnost.

Avaya može ponuditi svakoj lokalnoj ili međunarodnoj kompaniji, bez obzira na veličinu, efikasna komunikacijska rješenja koja u velikoj mjeri doprinose konkurentnosti i donose dodanu vrijednost kompaniji. Avaya također nudi rješenja za mala i srednja preduzeća sa velikim funkcijskim portfoliom. Koristeći modularne komponente, Avayin sistem rješenja uključuje i usluge prilagođene različitim oblicima i veličini poslovnih subjekata. Avaya rješenja prilagodiljiva su primjeni u malim, srednjim i velikim preduzećima (iz širokog spektra djelatnosti industrija, finansijske usluge, proizvodnja, maloprodaja, prevoz, energetske komanije, mediji i komunikacijske kompanije, ugostiteljstvo) do velikih multinacionalnih preduzeća te javnih i vladinih institucija. Avaya aplikacije za kontakt centar omogućuju omnichannel te vrlo pouzdana, skalabilna komunikacijska rješenje koje uključuje glas, elektroničku poštu, chat, društvene medije, video. Avaya ima otvorenu, proširivu razvojnu platformu koja klijentima omogućuje prilagođavanje komunikacijskih aplikacija, odnosno njihovo integriranje u postojeće infrastrukture i poslovne aplikacije. Avaya podržava teleworking, kolaboracijska rješenja s audio i web konferencijom, a isto tako smanjuje troškove električne energije vezane za komunikacijske sisteme. Na taj način, Avaya pomaže korisnicima dostizanje kompanijskih i ekoloških ciljeva.

Avaya je od 17. siječnja 2018. uvrštena na newyoršku burzu (New York Stock Exchange). Kompanija broji 8.700 zaposlenika, od čega 3 hiljade u SAD. Od 2012. godine ulaganja u istraživanje i razvoj iznosila su 2 milijarde američkih dolara te 275 miliona u tehnološke akvizicije.

Malo brojeva:
• 90% Fortune TOP100 kompanija koriste AVAYA rješenja
• 5.419 globalno zaštićenih patenata i patenata u procesu zaštite
• 10 najvećih banaka u svijetu koriste AVAYA rješenja za komunikaciju
• Više od 300.000 kompanija u svijetu koristi AVAYA komunikacione sisteme u svakodnevnom poslovanju

admin Nema komentara

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa

Kompanija It Systems je dana 16.10.2019. godine prisustvovala Sajmu zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa u organizaciji Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo.

S obzirom na to da je namjera Strategije razvoja KS da se unaprijede uslovi za ekonomski rast, što u konačnici znači otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti, na sajmu je učestvovalo 120 poslovnih subjekata i poslodavaca, kroz pet industrija: IT, turizam, stari zanati, startup te ostale privredne i uslužne djelatnosti.

Na štandovima u sajamskom prostoru prezentirali smo naše aktivnosti, programe, planove i kao najvažnije – svoje potrebe za zapošljavanjem, o kojima su se posjetitelji i oni koji su u potrazi za poslom mogli više informirati.